Onze veelgestelde vragen

Verschillen tussen folies, kan schade hersteld worden, zijn alle kleuren mogelijk? Check onze FAQ voor alle antwoorden!

Moet ik zelf al een kant en klaar ontwerp op de auto hebben?

Dat hoeft niet, wij hebben een ontwerpafdeling die graag met je meedenkt over jouw ontwerp. Wel wordt je gevraagd een logo in vector aan te leveren. Dit is vaak een Illustrator .Ai, .Eps of .Pdf bestand. Als je al een ontwerp hebt kijken wij graag met je mee hoe we deze het best kunnen uitvoeren. Vraag je offerte aan!

Kan ik mijn voertuig(en) laten bestickeren in alle kleuren?

Onze printer kan een breed spectrum van kleuren printen (CMYK en het benaderen van PMS kleuren). Het is soms mooier om een standaard kleur snijfolie of wrapfolie te gebruiken, echter worden deze kleuren beperkt geleverd. Wij zullen in elk geval jouw gewenste kleur zo nauwkeurig mogelijk benaderen. Ontwerpen met verloopkleuren worden altijd geprint.

Kunnen jullie op locatie komen bestickeren?

Dat kan, mits je over een locatie beschikt met de volgende eigenschappen:

  • Overdekt;
  • Stofvrij;
  • Minimaal 15°c;
  • Een stopcontact op maximaal 10 meter van de auto.

Houd er rekening mee dat wij voorrijkosten rekenen voor bestickering op locatie.

Kan ik door de wasstraat met mijn bestickerde auto?

Ja, je krijgt een wasvoorschrift mee na de bestickering van jouw auto. Het wordt zelfs aangeraden om regelmatig je voertuig te wassen met betrekking tot levensduur van de bestickering.

Beschadigd de bestickering mijn lak?

Nee, de bestickering is zo gemaakt dat er na demontage niks meer van te zien is. Wel kan het gebeuren dat er spookbeelden ontstaan rondom de plaats van de oude bestickering. Deze zijn er eventueel uit te poetsen door een erkend poetsbedrijf.

Zijn jullie aangesloten bij een branchevereniging?

Ja, wij zijn aangesloten bij de SI’BON, de bond voor de signbranche. Lees meer over Autobestickeren.com.

Wat is het verschil tussen een snijfolie en een wrapfolie?

Snijfolie gebruiken we voor teksten of logo’s, deze folie is perfect te plotten in complexe vormen. Snijfolie is niet geschikt voor het beplakken van complexe vormen als bumpers of spiegels. Wrapfolie gebruiken wij om een auto of een gedeelte ervan van kleur te veranderen. We bepalen in de ontwerpfase met welke folies we gaan bestickeren.

Kan ik een geprinte kleurproef krijgen?

Ja dat kan, de kosten hiervoor bedragen €35,00 (incl. verzending).

Worden prints gelamineerd?

Onze full colour prints worden altijd gelamineerd, hierin zit een UV blok om verkleuring van de prints tegen te gaan voor optimale levensduur.

Ik heb schade aan mijn bestickering of auto, kan dit hersteld worden?

Ja, dat kan. Wij bewaren de ontwerpen van al onze klanten en kunnen een beschadigd deel altijd eenvoudig eenvoudig verwijderen. Is er schade aan de auto zelf? Dan zullen wij de bestickering aanvullen of totaal vernieuwen nadat de auto is hersteld door een schadeherstelbedrijf. Auto opnieuw gespoten? We adviseren om 14 dagen te wachten tot de nieuwe lak volledig is uitgehard. Daarna kan deze opnieuw bestickerd worden.

Hoe lang gaat mijn autobestickering mee?

Je kan uitgaan dat de bestickering zeker 3 tot 5 jaar perfect blijft, zowel kleur als montage. 

Invloed van (weers)omstandigheden waaraan de auto wordt blootgesteld kan afname van de kwaliteit versnellen. Denk hierbij aan zon, te weinig onderhoud of zilte lucht. 

Verwachte levensduur per folie:
Snijfolies: 5 - 8 jaar
Full colour prints: 5 - 7 jaar
Wrapfolie: 8 - 12 jaar (merkafhankelijk)

Vaak gaat de folie langer mee dan de garantieperiode, maar binnen deze periode is kleurechtheid binnen een bepaalde tolerantie gegarandeerd.

Kan ik de auto stickers zelf verwijderen?

Het is mogelijk om de stickers zelf te demonteren door de lijm te verwarmen, bijvoorbeeld met een föhn of behangafstomer. Uiteraard wij kunnen dit ook voor je doen, á € 65,- per uur. Deze prijs wordt berekend op nacalculatie. 


Blijft er lijm achter als de stickers eraf zijn gehaald?

Er blijft geen lijm achter als de stickers correct worden verwijderd. Als er toch lijm achterblijft zullen wij dit altijd verwijderen voordat wij de auto afleveren.


Wat zijn spookbeelden?

Dit zijn contouren waar de bestickering heeft gezeten. De lak om de sticker heen is beschadigd of vervaagd door de uv-straling van de zon, onder de sticker is de lak exact zoals hij was toen de sticker erop gemonteerd werd. Vaak is dit op te lossen door de auto te laten poetsen bij een poetsbedrijf.

Is een spoedaanvraag mogelijk?

Spoedaanvragen zijn binnen Autobestickeren.com vaak mogelijk, afhankelijk van de grootte van de opdracht en beschikbaarheid van de monteurs, ook speelt folie keuze hierin een rol. Over het algemeen is een beller sneller, hierin kunnen we je gelijk te woord staan en de deadline bespreken. Neem nu contact op!

Klanten vertellen
kiyoh
9.6
74 beoordelingen

Meer dan
5.000
tevreden klanten